Followers

Sunday, March 12, 2023

Cara Mudah Buat Duit Raya Dengan Shaklee

 

Bulan syawal antara bulan yang paling banyak kita perlukan duit, setuju tak?. Tahun ni Kita akan sambut Hari Raya Aidilfitri pada tanggal 22 April 2023. Geng2 shaklee pulak akan terimaduit raya awal dari shaklee.


Bila dapat duit raya awal dari shaklee, mesti macam-macam yang kita dah list, antaranya:

- guna untuk sedekah dan zakat

- duit belanja mak ayah

- duit baju raya

- duit kuih raya

- duit servis kereta 

- duit raya untuk anak saudara 

- modal untuk travel balik kampung 


Seronok kalau kita dapat bonus banyak, macam-macam kita boleh buat. Tengok kotak hijau ja mesti geng-geng shaklee happy sebab bonus macam tak masuk akal hasil berbisness dengan shaklee.



Jom zila kongsi kenapa kita perlu buat duit raya dengan shaklee:

- kita tak perlu pegang stok

- tak perlu sewa kedai 

- tak perlukan modal yang banyak 


Untuk permulaan bisnes zila dengan shaklee, zila hanya keluarkan modal sebanyak Rm35 sahaja hampa dan zila kumpul oder terus submit di website.Kita tak perlu pegang stok pon, zila hanya oder belian cstmer di website dan shaklee akan hantar terus ke rumah customer. Kalau kita nak pegang stok pon boleh, incase ada customer terdekat nak urgent, Kita boleh terus hantar dan tak ada istilah kena pegang stok banyak-banyak.




Kalau join dengan zila, dunt worry sebab dari  segi marketing tools, video produk, poster, cara nak up di FB,IG, STORY, FB PAGE dan story semua disediakan. Jadi tak perlu pening nak fikir, kalau kita tak tahu atau zero tentang bisness semua akan diajar, yang paling penting semangat nak buat bisnes.


KENAPA KITA PERLU BUAT DUIT RAYA DENGAN SHAKLEE 


Banyak faktor boleh jadi penyebab ibu-ibu kat luar sana berbisnes. Antaranya kebaikan harga barang, harga barang sekarang tak sama macam dulu. Boleh sesak nafas kalau tengok jumlah barang dengan nilai duit sekarang. Tambah pulak nak dekat raya. Mesti ibu-ibu nak pakai sedondon masa raya, kasut raya anak-anak lagi terbeliak mata jugak kalau kita buat kira-kira.


Kalau pasangan kita dekat, alhamdulillah, tol tak tersenarai dalam bajet, kalau raya tahun ni giliran suami beraya ujung negeri selatan kos perjalanan pon kena kira. Nak rancang perjalanan jauh perlu servis kereta, haaa banyak hampa aii nak kena guna duit.


Bila nak sambut raya ni, mestila kena Ada juadah raya, betul tak?. Laksa, lontong, mee kari, ketupat, rendang, bihun semua hidangan ni nak raih sank saudara Kita yang datang beraya dekat rumah kita, yala raya kan setahun sekali, mestila kena rai tetamu

...uiiiii banyak nau ni bajet kita ni 


Nampakkan, betapa besarnya keperluan kita untuk sambut Hari Raya nanti. Sedikit sebanyak berbisnes ni dapat top up segala keperluan kita Di Hari Raya nanti hampa. Sekarang ni, zila nak ajak hampa join buat  duit raya awal dengan shaklee, nak join zila boleh terus wasap zila di no 0174421778

Friday, March 10, 2023

Pengalaman Ramadan Bersama Set Puasa Shaklee

     


Alhamdulillah...kita bakal menyambut bulan Ramadhan tak lama lagi. Pejam celik lagi 13 hari ja. Antara insan yang paling sibuk semestinya la para ibu...betul tak?, Nak fikir menu untuk suami and anak-anak. Setiap kali Ramadhan❤️ bila waktu sahur ja..kebanyakkan orang mesti makan nasi. Tapi zila and suami kurang berselera time sahur nak makan nasi, kami lebihkan ambil roti lagi.. telan nasi, nasi tak masuk wey...hahaha..

Tapi sekeping roti pon dah bersamaan dengan 1/2 cawan nasi jugak. Tahun 2022 merupakan tahun pertama zila berpuasa dengan set puasa shaklee Selalu makan nasi@roti pukul 11 pagi ja perut mula menyanyi, tapi alhamdulillah sejak mula bercinta dengan set puasa shaklee zila dapat rasa perbezaan. Perut rasa kenyang lebih lama, bertenaga dan paling penting kurang rasa letih.


"Boleh tahan puasa ka, kalau tak makan nasi"

Sebab dalam minda kita beranggapan, bila makan nasi kita bertenaga, kalau tak ambil nasi nanti lembik. Betullah orang kata, tak kenal maka tak cinta. Shaklee memang prihatin sangat hampa, siap combinekan lagi set puasa yang lengkap dengan protein, kabohidrat, kalsium, vitamin dan mineral yang ada air isotonik.




Set puasa 123 memang akan banyak membantu kita dalam melaksanakan ibadah puasa dengan lebih mudah. Untuk kekal bertenaga sepanjang bulan Ramadhan ❤️, kita perlukan protein yang cukup sebab... kebanyakkan makanan yang berprotin kebiasannya mempunyai indeks glisemik rendah berbanding kabohidrat.
 

Dalam set puasa 123 ada soy protein, sebagai menu utama untuk kita bersahur...ESP ni kita boleh pelbagai resepi ikut citarasa kita..tapi jujur zila cakap, kalau bancuh ESP sahaja memang tak best, kita kena tambah Susu UHT, kurma atau apa-apa saja buah...memang ya Allah..sedap ketagih...selalu untuk sahur zila akan ambil 2scoop ESP, kemudian masukan 300ml Susu full and 3biji buah kurma then kita blend...sedap uollsss.




Antara manfaat yang kita dapat dari esp:

- memberi tenaga berpanjangan
- mencantikkan kulit
- membantu mengurangkan masalah gastrik
- membantu menstabilkan hormone
- bagus untuk ibu hamil dan breastfeeding 
- membantu menurunkan berat badan juga

Satu lagi soy protin yang zila rasa memang betul-betul bantu zila cut off terus kopi adalah cinch latte. Cinch Kita Ada 3 flavour, vanilla, chocolate and latte, tapi feveret zila latte, sedap ya Allah letak plak ais cube...perhhh dengan creamynya...memang best..hampa kena try!



Apa yang best dengan cinch shake ni berbanding esp, cinch mengandungi satu bahan iaitu leucine yang membantu membakar lemak dalam badan dan meningkatkan produksi otot dalam badan kita. Jom Kita tengok apa manfaat cinch shake: 

- mengatur gula dalam darah
- membakar lemak visceral
- meningkatkan tenaga
- meningkatkan produksi otot baru

Lastly dalam set puasa 123 ialah air basikal ataupun lebih dikenali dengan nama performance drink. Air isotonik ni terdapat dalam 2 perisa iaitu orange dan lime. Zila rasa ni air isotonik yang paling best sebab tak ada gas!

Sangat membantu menghilangkan rasa Haus sepanjang Kita berpuasa. Jadi ambil segelas selepas sahur supaya kita dapat kurangkan rasa kering tekak.


Manfaat utama performance drink:

- Meningkatkan daya ketahanan badan.
- Membekalkan tenaga dan daya ketahanan fizikal.
- Mencegah penyahhidratan.
- Mengekalkan aras gula.

Siapa yang sesuai ambil Performance Drink Shaklee?

- Mereka yang aktif sukan.
- Mereka yang aktif melakukan kerja dalam dan luar rumah
- Ibu yang menyusukan anak.
- Ibu mengandung.
- Mereka yang mudah letih .
- Mereka yang gemar minuman isotonik, bezanya Performance drink tiada tambahan gula.
- Mereka yang kurang minum air/deyhdrate.
- Anak-anak yang demam
- Mereka yang terasa nak diserang dema atau sedang demam
- Mereka yang berpuasa. Sesuai untuk sahur dan berbuka

Sebenarnya ramai yang dah dapat feedback positif lepas cuba set puasa 123





Until jadikan Ramadhan❤️ hampa lebih bermakna, dapat jalankan  ibadah puasa dengan gembira, zila cadangkan untuk hampa cuba SET PUASA 123..



Berminat untuk dapat set puasa shaklee, terus wasap zila di no 0174421778

#Blogmegashaklee2.0
#ShakleeTriumph2023
#ShakleeThrive

Sunday, March 5, 2023

KENAPA BISNESS SHAKLEE NI BEST

Bisness shaklee berbeza daripada bisness yang pernah zila join sebelum ni.Sebenarnya bisness shaklee ni adalah (MLM) , tapi bukan MLM yang bagi Kaya orang atas yašŸ¤—..

Bisness yang patuh syariah...bestnya bisness shaklee ni...

1.Group support
Ya..bisness shaklee ada group support, walaupon kita zero tak tahu langsung tentang bisness...Kita akan di ajar dari A TO Z... copywriting disediakan Kita hanya perlu berkongsi maklumat di media sosial.

2.Perkongsian mengenai kesihatan
Dalam shaklee... banyak perkongsian mengenai kesihatan.Shaklee juga ada pakar nutrisi, doktor perubatan dan ahli farmasi.. semua distributor shaklee akan dapat perkongsian mengenai kesihatan dalam kelas yang disediakan.

3.Positive circle
Apa yang best dengan shaklee..Kita akan duduk dalam circle positive...saling bagi semangat antara satu sama lain...tak ada sikap menindas, dengki dengan kejayaan orang lain.

Ni la antara sebab zila join bisness shaklee..nak jadi sebahagian dari keluarga shaklee kami takšŸ¤—...

Sangat dialu-alukan..jom sertai Kami

#vlogmegashaklee2.0

Saturday, March 4, 2023

PENTING KE BUAT BLOG NI

Tak sangka zila buat blog, dulu selalu ja baca blog Master Irine Nadia n Yuyu zulaikašŸ¤­.Semalam dapat join class BLOGMEGASHAKLEE baru terbuka mata.

Sekarang orang ramai tertumpu dekat media social seperti FACEBOOK, INSTAGRAM & TIKTOK....TAPIIII!!!!!! point utama carian sebenarnya adalah GOOGLE.

Sebab tu..kita kalau tak tahu apa-apa ja..mesti cakap "tanya pakcik google la"šŸ¤­

Bermula dari Google sebenarnya...orang tahu akan "KEWUJUDAN" kita..sebabtu kena buat google.

Dalam class BLOGMEGASHAKLEE semalam..Master Salwa ada kongsikan beberapa fakta mengenai carian tertinggi Di Malaysia.

1.Rakyat malaysia menggunakan internet untuk carian maklumat iaitu 81.6%

2.Google.com menduduki tempat pertama sebagai website yang paling tertinggi dikunjungi.

Best sangat perkongsian BLOGMEGASHAKLEE...banyak input yang zila dapatšŸ¤—..Kita hanya buat tugasan yang diberikan

Cara Mudah Buat Duit Raya Dengan Shaklee

  Bulan syawal antara bulan yang paling banyak kita perlukan duit, setuju tak?. Tahun ni Kita akan sambut Hari Raya Aidilfitri pada tanggal ...